به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، روزنامهي الراي العام چاپ کويت،نوشت: رابرت گيتس وزير دفاع آمريکا، در برنامه تلويزيوني که از شبکه سي بي اس پخش شد، اعلام کرد: در شرايط کنوني با توجه به حملهي نظامي عليه ليبي نبايد احتمال جدا شدن نزديکان و اعضاي نظام معمر قذافي رهبر ليبي، را از اين نظام کم اهميت دانست.
گيتس گفت: درگيريها ميان نظام قذافي و مخالفان ممکن است که دو انقلاب در تونس و مصر را در معرض خطر قرار دهد.
وي عنوان داشت: دوران قذافي به سر آمده و حملات نظامي عملا شروع شده و اگر من جاي وي بودم هر چه سريعتر از اين پست کنارهگيري ميکردم.
وزير دفاع آمريکا گفت: ما در گذشته شاهد بوديم که هر گونه تغيير نظامي امري بسيار پيچيده بوده است و حتي در برخي مواقع زمان زيادي بايد صرف آن ميشد، اما در برخي مواقع خيلي سريع اتفاق ميافتد، اما اين مساله هرگز جزئي از هدف نظامي ما در ليبي نبوده است.
گيتس عنوان داشت: تفاوت زيادي بين يک وظيفه نظامي و هدف سياسي وجود دارد.
وي در خصوص حملات نظامي غرب و کشتار غير نظاميان گفت: نيروهاي قذافي اجساد قربانيان حملات خود را به مقرهايشان که در معرض حملات جنگندههاي غربي قرار دارد، منتقل ميکنند تا نشان دهند که اين افراد قربانيان حملات نيروهاي بينالمللي هستند.
وي گفت: خلبانهاي آمريکا و بقيه کشورها جانب احتياط را رعايت ميکنند تا مانع کشتار غير نظاميان شوند.
وي در عين حال اعتراف کرد که ائتلاف ناتو در تعيين اهداف با مشکلاتي روبرو است و ممکن است که موجب کشته شدن برخي قربانيان شود.
وزير دفاع آمريکا با اشاره به همکاري تنگاتنگ امنيتي علي عبدالله صالح، رئيس جمهور يمن با آمريکا، از نگراني کاخ سفيد درخصوص سرنگوني ديکتاتور يمن سخن گفت.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني شبکه خبري العالم، رابرت گيتس در سخناني تلويزيوني اعلام کرد که سقوط احتمالي عبدالله صالح يا جابجايي او با يک شخصيت ضعيف تر، مشکلي واقعي براي آمريکا در جنگ عليه تروريسم ايجاد ميکند.
وي در اشاره به همکاري امنيتي آمريکا و رژيم يمن گفت: دولت صالح و دستگاههاي امنيتي نظام وي در مبارزه با شاخه يمني گروه القاعده به آمريکا کمک کردهاند؛ لذا اگر دولت صالح سقوط کند يا فرد ضعيف تري جاي او را بگيرد؛ با چالشهاي بيشتري در خارج يمن مواجه خواهيم شد.